Tikkurila Color now 2018

7.11.2017









Tikkurila valitsee vuosittain vuoden värin, joka heijastelee ajankohtaisia trendejä ja tunnelmia. Itse olen tästä innoissani, sillä olen sitä mieltä että Tikkurilan värit ovat paljon enemmän ajan hermolla kuin yhdysvaltalaisen Pantonen valinnat. Pantonen vuoden värit kun ovat viime vuosina enemmän ihmetyttäneet kuin ihastuttaneet. Vai mitä olette mieltä tästä tämän vuoden väristä? Vihreä väri valintana ei sinänsä yllättänyt mutta limeen taittava sävy muistuttaa enemmän vuodesta 2007 kuin 2017. Vuoden 2017 Tikkurilan Hazy- ja Clay-kokoelmat taas olivat ihastuttavat, vieläkään en ole saanut tätä harmaaseen taittavaa nefriittiä mielestäni. Vihreät olivat muutenkin kokoelman helmiä.

Muutama päivä sitten julkistettiin vuoden 2018 väri ja valinta on vahva, leiskuvan punaoranssi Ruukku N405. Ruukku näyttääkin upealta syvän tummanharmaan (Y500 Takorauta),  lämpimän vaaleanharmaan (Y487 Piazza) ja hillityn vaaleanvihreän (V447 Serpentiini) seurassa. Tämän väripaletin on valinnut tanskalainen trendi- ja värianalyytikko Nina Bruun ja täältä voit käydä katsomassa miltä nämä sävyt näyttävät hänen kotonaan. Muutos on suuri ja valinnat rohkeita. Itse ihastuin viileään Serpentiiniin, näyttää upealta valkoisen ja harmaan parina.

Bruunin  mukaan harmaan ja valkoisen voittokulku on historiaa myös Pohjoismaissa ja olemme menossa koko ajan enemmän kohti eurooppalaista lämmintä, murrettujen sävyjen värimaailmaa. Värien käyttö lisääntyy selvästi ja mukaan tulee persoonallisia paletteja, jotka tuovat sisustukseen uudenlaista syvyyttä, jotain mitä valkoisella on vaikea luoda. On totta, että värit ovat lisääntymään päin Suomessakin, tämän vuoden Habitaressa se oli selkeästi aistittavissa. Käy lukaisemassa juttuni messuilta täällä





Uusi ensi vuoden Minerals-väripaletti sisältää maanläheisiä ja murrettuja sävyjä ja ne sointuvat yhteen täysin saumattomasti, kuten luonnossa. Kiinnostavaa tässä kokoelmassa on, että viileiden sävyjen kanssa yhdistellään rohkeasti punasävyjä ja kuinka upea lopputulos onkaan! 






Eniten minuun kolahti tämän vuoden kokoelmassa kuitenkin sävy Y487 Piazza. Katsokaa nyt kuinka kauniilta sävy näyttää Susanna Venton ruokailutilan seinässä! Tekisi tältä istumalta tarttua maalitelaan ja maalata seinä omassa keittiössä. Muutenkin nämä beigen ja harmaan lämpimät sävyt tuntuvat todella ajankohtaisilta juuri nyt. Vielä kun muutama vuosi sitten beiget ja ruskeat aiheuttivat väristyksiä (ei hyvällä tavalla), näyttävät ne nyt kauniilta, moderneilta ja hienostuneilta. Lisää Susannan pariisilaisvaikutteisesta asunnosta voit kurkata täältä

Tikkurilan uuden Color Now 2018- lehden voi tilata ilmaiseksi suoraan kotiin Tikkurilan nettisivuilta. Suosittelen, lehdessä on kauniiden kuvien lisäksi mielenkiintoisia henkilöhaastatteluja ja massoittain inspiraatiota ja ideoita. Varoituksen sana kuitenkin, lehden lukeminen saattaa aiheuttaa pakonomaista tarvetta päästä maalikauppaan! :)


kuvat Tikkurila












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti