Stailaajan Ikea-suosikit 2.0

16.11.2017





Edellisestä Ikea-postauksesta on vierähtänyt jo tovi, joten ajattelin taas kirjoitella tämän hetkisistä suosikeista. Viime vuoden helmikuussa kirjoitetun postauksen voit käydä lukemassa täällä. Kyseessä on muuten Tiloja by Stailia-blogin kaikkien aikojen suosituin postaus, joten ehkäpä aihe kiinnostaa nytkin.

Edelleen Ikea on stailaajan paras kaveri. Yleensä kaikkea löytyy hyllystä ja pahin mitä voi tapahtua on, että huonekalu pitää hakea erillisestä noutovarastosta. Eli ei mitään kauhean pahaa. Viime aikoina Stailialla on  ollut valmiina varastossa paljon perustavaraa, joten ennen niin yleisiä seitsemän kärryn ostosreissuja ei ole tarvinnut tehdä. Noina kertoina toivoi, että olisi laittanut juoksutrikoot ja lenkkivaatteet päälle, niin hikistä hommaa se oli! Stailaajan homma ei siis sovi heikkohermoisille eikä -kuntoisille;). 






Viime vuosina parasta antia Ikeassa ovat olleet erilaiset Limited Edition-mallistot. Suosikkejani ovat olleet Sinnerlig, Viktigt ja viime vuoden Stockholm-mallisto. Alla olevan kollaasin kaksi sohvapöytää ovat tästä mallistosta. Suosikkini on tuo saarninen rottinkikannella. Saman malliston nojatuoli on myös ihana ja varsinkin sarjan rottinkikaappi jäi kaivelemaan ja tiedän etten ole ainoa. Kaappi myytiin loppuun heti eikä uutta erää ole vieläkään tullut (korjatkaa jos olen väärässä ja kertokaa heti, jos tiedätte milloin niitä tulee lisää!). Tässä tullaankin näiden mallistojen huonoon puoleen; tuotteet loppuvat eikä niitä tule lisää. Ikinä. Joten siis, Ikealle harras pyyntö: pitäkää mallistossa pysyvästi erityisen suositut  ja kivat tuotteet, niille olisi varmasti kysyntää. 

Aina joskus on kiva laittaa tarjoilukärry somisteeksi keittiöön ja silloin useimmiten valinta on ollut Ikea Ps 2017-malliston kärry. Se on kivan moderni ja lämpöä sille antaa pyökkiset puuosat. Kärry löytyy myös tämän asunnon keittiöstä. On vaikka mitä ihanaa somistetta mitä voi kärryyn asetella: kauniita ruokatarvikkeita, astioita, keittokirjoja tai viherkasveja. Usein käytämmekin stailauksissa ruoka-aineita, kauniita pakkauksia löytyy ihan tavallisesta ruokakaupasta kun tarkasti katsoo.

Nordli on selkeä ja moderni yöpöytä, jos perinteistä sellaista haluaa stailauksissa käyttää. Paljon olemme käyttäneet myös Malm-sarjan yöpöytää, mutta lievää kyllästymistä saattaa olla vuosien saatossa havaittavissa. Useimmiten kyllä käytämme sängyn vierellä jotain kevyempää, esim. siroa Gladom-pöytää

Toisinaan käytämme myös lastentuolia stailauksessa, jos asunnon kohderyhmä on selkeästi lapsiperhe ja yksi makuuhuoneista on sisustettu esim. leikki-ikäiselle. Silloin valintamme on klassinen Agam-tuoli, yleensä mustana.








Stailaajana toivoisin Ikean tekstiili-ja mattovalikoimiin edelleen enemmän valinnanvaraa. Olemme ikuisuuden käyttäneet Ådum-mattoa; onneksi siihen on kuitenkin tullut vuosien varrella lisää värivalikoimaa. Mielestäni vihreä on kaunein, samoin hieman likainen roosa toimii hyvin esim. lastenhuoneessa. 
Lohalls on varmasti toiseksi eniten käyttämämme matto Ikean valikoimista. Klassinen juutti on kaunis mutta ollessaan kauan samassa kohteessa esim. auringonpaisteessa voi väri muuttua ruman oranssiseksi. Ristinge on kaunis villamatto, samoin Ibsker. Jos hintalapulla ei olisi väliä, käyttäisimme stailauksissa varmasti enemmän itämaisia aitoja mattoja. Niitä löytyy Ikeastakin hyvä valikoima. Uutuutena tullut Köpenhamn täytyy katsastaa seuraavan kerran Ikeaan mennessä, ainakin kuvissa näyttää lupaavalta.






Pikkutavaraa ja somisteita on Ikeassa ihan kivasti. Nyt selatessani nettisivuja iskin silmäni noihin messinkisiin aterimiin ja tarjottimeen. Ikuinen rakkauteni messinkiin ei näköjään ota laantuakseen ja mielestäni pienissä määrin metalli toimii  stailauksissa erinomaisesti piristeenä ja lämmikkeenä. Ikean versio klassisesta Hobstar-lasista on laseista kaunein. Lisäksi tykkäsin tämän talven Vinter-malliston astioista. Kivoja maljakoita on tullut useampikin viime aikoina mallistoon, yllä iso vaaleanharmaa ja suloiset pikkumaljakot. Nämä on haettava kotiinkin, pikkumaljakoita  kun ei voi koskaan olla liikaa ja näissä värit ovat erityisen ajankohtaiset.

Viherkasvit ovat asia mihin toivoisi Ikeassa suurempaa ja laadukkaampaa valikoimaa. Ja nyt puhun nimenomaan tekokasveista, me kun emme voi esittelyasuntojen stailauksissa muita käyttää. Tuntuu, että tämä on kuitenkin vaikea laji, niitä ei tahdo löytää oikein mistään. 






Pöydistä eniten ehdottomasti olemme käyttäneet Toresund-pöytää ja Dockstaa, mutta näitä emme ole enää pitkään aikaan ostaneet. Nykyään pyöreän pöydän ollessa valinta, ostamme Billsta-pöydän. Melltorp on hyvä peruspöytä esim. parvekkeelle tai pieniin tiloihin ja jyhkeä Mörbylånga on ollut valintamme suuriin ruokailutiloihin, yleensä hieman arvokkaampiin kohteisiin. Tästä pöydästä on muuten tänä syksynä tullut pienempi versio.


 



Sohvat olemme hankkineet poikkeuksetta jostain muualta kuin Ikeasta mutta jos sellaisen sieltä haemme on valintamme yleensä joko Norsborg tai Söderhamn. Ongelmana on, että sohvien kankaat ovat hieman laaduttoman oloisia ja jo valmiiksi huonon näköisiä. Ongelman ratkaisu tietenkin olisi verhoilukankaan tilaukset ruotsalaiselta Bemziltä. Bemz on ruotsalainen nettikauppa, joka myy erilaisia vaihtopäällisiä Ikean huonekaluihin, käy ihmeessä tutustumassa jos et ole vielä käynyt. Mahtava konsepti! Törmäsin Instagramissa juuri yksi päivä hienoon kuvaan, jossa Söderhamn-sohvassa oli tällainen päällinen. Kaunis mutta hintava, kalliimpi kuin itse sohvanrunko.



Valaisimia toivoisi myös mallistoihin lisää, tuntuu että ne tietyt mallit ovat olleet siellä jo ikuisuuden! Onhan vaihtuvuuttakin ollut ja mielestäni kaikkien aikojen onnistunein sarja on Ranarp, josta löytyy niin lattia- katto- kuin seinävalaisintakin. Tuota seinävalaisinta voi käyttää myös nipistinvalaisimena, kätevää. Nymåne on vähäeleinen valaisin, jossa on todella hyvä valaisinteho, sisältä löytyy peräti kolme polttimoa. Nymånesta on tänä syksynä tullut valkoisen lisäksi myös musta ja räväkkä punainen.





Ypperlig on Ikean viimeisin mallisto, jonka on suunnitellut tanskalainen Hay pariskunta Rolf ja Mette Hay. Tästä mallistosta olen erityisen innoissani, onhan Hay yksi lempimerkeistäni. Minun ei tarvinnut pettyä, mallistossa on vaikka mitä ihanaa; saarninen ruokapöytä on helmi, samoin vaaleanharmaa tuoli. Pikkutavaroista suosikkejani ovat erilaiset kynttilänjalat. Vaaleanharmaan ja puun liitto toimii kyllä erityisen hyvin sarjan hyllyssä, tämä näyttäisi hyvältä esim suuressa keittiössä astiahyllynä. Kaunista ja Haymaisen tyylikästä. Yksi mistä olen myös erityisen innoissani on tämän sarjan Ikea-kassit! Ostin näitä burgundinpunaisia kotiinkin, käytännöllisiä ja roimasti perinteisiä sinisiä tyylikkäämpiä.

Nyt huomaan, että kollaasista puuttuu joitakin usein käyttämiämme tuotteita, esim. Bestå-tasot. Seuraavaksi täytyy tuunata taso nahkaisilla vetimillä tai marmoritasolla, huomasin että niitäkin oli tullut uutuutena.

Mitkä ovat sinun suosikkejasi Ikean mallistossa?











































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti