Harmonista tunnelmaa pikkukaksiossa

10.11.2017







Vantaan Kivistöön, uuden juna-aseman ympärille tulee uusia koteja jopa 30 000 asukkaalle. Alue on ainutlaatuinen, sen hyvä sijainti on lähellä kaikkea; kehäteitä, lentokenttää ja Helsingin keskustaa. Täällä et tarvitse autoa, junalla pääsee ja lisäksi pyörätieverkosto on todella kattava. Lähelle tulee myös laajoja puisto- ja viheralueita. Uusi Kivistö on moderni ja ekologinen, joten ympäristöarvot on huomioitu rakentamisessa erityisesti.

Olemme stailanneet Kivistöön useammankin asunnon tässä vuosien kuluessa ja pari kuukautta sitten sisustimme uuteen Yit:n Vuorikiteeseen kaksi erilaista asuntoa. Nyt esittelen teille niistä pienemmän; 38-neliöisen kompaktin kaksion.







Eteisestä käydään suoraan olohuoneeseen ja ison huoneen yhdellä seinällä on keittiö. Keittiössä on paljon kaappitilaa pieneen kaksioon ja mikä parasta, tila ei ole ahdas vaan siihen mahtuu tarvittaessa kaksikin kokkailemaan. Värimaailman pidimme asunnossa rauhallisena, palettimme koostui lähinnä harmaasta, mustasta ja valkoisesta.

Olohuoneen sohva on Ht-collectionin Como ja tämä pieni malli(180cm) on täydellinen valinta pieniin tiloihin. Tässä asunnossa ainoa paikka sohvalle on tämä seinä ja siihen ei olisi isompaa sohvaa mahtunut. Pieni hauska kahvapöytä on Vepsäläiseltä. Nämä Svaneforsin matot ovat kyllä kauniita, tässä asunnossa meillä on sellainen sekä olo- että makuuhuoneessa. Matot on ostettu Vantaan Cobellosta, kuten myös sohvan samettityynyt. Kompaktiin asuntoon tv-tasoksi sopii hyvin Ikean Bestå, joka ei paljon pidä melua itsestään vaan on ilmeeltään hyvin simppeli ja moderni.






Ikkunan edestä löytyi paikka ruokapöydälle ja valinta oli eleetön Ikean Melltorp (vai mahtaako sen nimi olla jotain muuta nykyään?) Tuolit ovat Askosta ja hauska kattovalaisin Cobellosta. Ikkunan takana on asunnon lasitettu parveke, jonne myös mahtuu pieni pöytä ruokailuun.




Tänne toimmekin saman Melltorp-pöydän, vaan pienemmässä koossa. Tuolit ovat Iskusta ja matto Ikeasta. Nyt vielä näkymä parvekkeelta on rakennustyömaa mutta talon valmistuessa, täältä katselee rauhalliselle sisäpihalle.






Makuuhuoneesta tuli ihanan rauhallinen valkoisine ja harmaine tekstiileineen. Ihanan muhkea Casan päiväpeitto on suosikki jo vuosien takaa ja onneksi sitä edelleen löytyy Stockmannilta. Peittoa voi käyttää kummin päin vain. Peiton kanssa samaa sarjaa on iso tikkityyny, joka pilkottaa tuolta tyynykasan keskeltä. Yöpöytänä toimii tarjotinpöytä Ikeasta ja valoina Clasun edulliset pöytävalot. Kasattava kattovalo on ostettu Bauhausista.

Nykyään näissä pienissä uusissa kodeissa on makuuhuone, jossa on liukuovilla suljettava käynti molemmilla puolilla sängyn paikkaa, niin tässäkin. Toimii oikein hyvin ja säästää tilaa.



Kivistön kodit myyvät hyvin, eikä ihme. Sijainti on ihanteellinen ja hintatasokin on pääkaupunkiseudulle kohtuullinen. Jos innostuit, käy kurkkaamassa lisää Yit:n sivuilla. Muuttamaan tähän taloyhtiöön pääsee helmikuun lopussa, viereen on rakenteilla jo toinenkin Yit:n kohde, Vantaan Savukvartsi. Jos ette muuten vielä lukeneet, käykää inspiroitumassa Tikkurilan uudesta ensi vuoden värikokoelmasta, kirjoituksen löydät täältä

Ihanaa viikonloppua teille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti