Vantaan Tavastintähti - unelmiesi asunto Hämeenkylässä

6.5.2018
Stailia on vuosien varrella sisustanut monta erilaista asuntoa Vantaan Hämeenkylään rakentuvalle uudelle Alakylän asuinalueelle. Tällä alueella viihtyvät sekä aikuiset että lapset. Alueen erikoisuutena on kylämaiset raitit, jotka kulkevat piha-alueiden ja avokallioiden välissä luoden viihtyisiä oleskelualueita. Taloyhtiöiden pihoille on rakennettu myös  runsaasti viheralueita, puhumattakaan lasten leikkipaikoista. Lisäksi läheinen Lammaslampi tarjoaa mahtavat lenkkimaisemat ulkoilun ystävälle.

Alakylä sijaitsee Vantaalla, aivan Espoon rajan tuntumassa. Yhteydet ovat loistavat; Myyrmannin palvelut ovat 10 minuutin ajomatkan päässä, samoin juna-asema. Junalla siis pääsee Helsingin keskustaan, mutta myös bussilla eri puolille Espoota. Läheistä Vihdintietä hurauttaa keskustaan todella nopeasti.

Ensimmäiseksi esittelen teille 65-neliöisen kaksion jonka erikoisuutena on pohjaratkaisu kahdessa tasossa ja pieni aulamainen työtila toisessa kerroksessa. Ajatushan on nerokas ja tämä pikkuasunto käy loistavasti pariskunnan kodiksi, yksineläjälle tilaa on ruhtinaallisesti. As Oy Vantaan Tavastintähti on Yit:n rakentama rivitaloyhtiö, jonka arvioitu valmistuminen on aivan kohta, tämän kuun lopussa.


Vaikka kaksio on kahdessa tasossa, ei tilat silti tunnu yhtään ahtailta. Keittiö jatkuu saumattomasti olohuoneen jatkeena. Ruokailutila on ison ikkunan ääressä ja tila kylpee valossa kahdella seinälle olevien ikkunoiden ansiosta. Ruokapöytä on Ikean ja tuolit Jyskin. Sieltä on myös kevyt sohvapöytä. 

Olohuoneen sohva on Ht Collectionin ja tekstiilit Design Lettersin ja H&M Homen. Vihreät tekstiilit tuovat raikkaan keväistä fiilistä huoneeseen. Ihana Linie Designin villamatto on hankittu Stockmannilta. Olohuoneesta on käynti omalle pienelle puuterassille.


Eteinen on tilava ja siellä on käytännöllinen harmaa laattalattia, joka ei vaadi välttämättä mitään mattoa. Luksusta on, että eteiseen mahtuu myös kaiken pikkutavaran syövä hylly, yhtä hyvin tuohon tilaan voisi sijoittaa vaikka kapoisan lipaston tai penkin.
Tuota kaunista Ikean Valje-hyllyä ei muuten enää saa, todella sääli. En ole oikein ikinä ymmärtänyt, miksi Ikea lopettaa myös suosittujen tuotteiden valmistamisen lyhyeen. 


Heti sisäänkäynnin vierestä nousevat portaat toiseen kerrokseen. Oikealla näkyvä ovi on pienen wc:n.
Toisessa kerroksessa sijaitsevassa makuuhuoneessa on tilan tuntua. Sänkyä vastapäätä on monta vaatekaappia ja niiden viereen kulmaan mahtuu vielä mainiosti suuri peili penkkeineen. Makuuhuoneen herkullisen väriset pellavavuodevaatteet ovat Balmuirin mallistosta. Kaunis matto on Svaneforsin ja se on hankittu Cobellosta. Peili on Ikean ja musta kevytrakenteinen penkki Granitin. Yöpöytinä toimivat Ikean Gladom-tarjotinpöydät.
Portaiden yläpäässä kulkuväylällä makuuhuoneeseen sijaitsee aulatila, joka on kuin tehty työtilaksi. Kuinka kätevää, että työpöydän ja hyllyn voi sijoittaa tänne makuuhuoneen sijasta. Taso ja pukkijalat ovat Ikeasta, samoin pehmeä harmaa matto. Seinustalle kylpyhuoneen oven viereen mahtuu vielä jo eteisessä nähty Valje-hylly. 
Olisiko tässä unelmiesi koti? Talo valmistuu nimittäin vielä tässä kuussa ja kesän pääsisit aloittamaan upouudessa kodissa. Jos kiinnostuit niin kurkkaa ihmeessä Yit:n kohdesivulle. Huomasin, että seuraava esittely on jo parin päivän päästä tiistaina 8.5 klo 17-18. Aurinkoista viikonalkua kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti