Ikea Viktigt

28.1.2016


Näittekö jo tämän? Ikea tuo jälleen vaikuttavan limited edition-kokelman kauppoihin ensi toukokuussa. Ruotsalainen keraamikko ja lasitaitelija Ingegerd Råman on suunnitellut upeaakin upeamman kokoelman astioita, lasitavaraa sekä huonekaluja luonnonmateriaaleista. 


















Ah, rakastuin ensisilmäyksellä noihin mustiin rottinkisohviin ja luonnonvärisiin koreihin, puhumattakaan kauniista lasitavarasta ja mustista eleettömistä keramiikka-astioista. Kaunista, minimalistista ja tyylikästä! Ja huomatkaa mainoskuvien kauniit stailaukset.

Råman kuuluu kiistatta ruotsalaiseen suunnittelijaeliittiin, hän on suunnitellut lasitavaraa mm. Orreforsille ja Skrufsille. Tämän suunnittelijan mottona on: "My work is always a link between simplicity, function and aesthetic values".

Ikealla on ollut nyt monta mahtavaa sarjaa peräkkäin ja siitä me stailaajat kiitämme. Ikea kun kuuluu lempikauppoihimme. Ensin oli mahtava Sinnerlig, sitten Sittning ja nyt tämä. Ainoa harras toive Ikean suuntaan; olisiko mitenkään mahdollista että näistä kokoelmista ne kaikista onnistuneimmat yksilöt jäisivät mallistoon pysyvästi? 

Kokoelman pressikuvat lainattu Ikean sivuilta.

1 kommentti:

  1. Noita ei malttaisi odottaa! Ihania muotoja ja luonnonmateriaaleja - tuo rottinkinojatuoli tuo vähän mieleen Hayn lepotuolin. Olin miettinyt sellaisen hankkimista mutta ehkä päädynkin tuohon...?

    VastaaPoista