Syksyn murrettuja värejä Helsingin Lassilassa

3.11.2017

As oy Lassinkaari on tänä vuonna valmistunut kerrostaloyhtiö puistomaisella Lassilan alueella Länsi-Helsingissä. Alue on aivan kantakaupungin tuntumassa hyvien liikenneyhteyksien varrella. Kehä ykköselle pääsee parissa minuutissa ja juna kulkee Pohjois-Haagan asemalta keskustaan lyhyen kävelymatkan päästä. Lassilassa on kaikki palvelut lähellä puhumattakaan mainioista ulkoilu- ja liikuntamahdollisuuksista. Lassilan liikuntapuistossa pelataan jääkiekkoa ja kesäisin kori- ja jalkapalloa sekä tennistä. Asuinalue tarjoaa ulkoilijalle mahtavat liikuntamaastot keskuspuistossa ja Pirkkolassa. Muutaman sadan metrin päästä Kauppakeskus Kaaresta löytyy kaupat ja ravintolat vaativammankin shoppailijan makuun.

Stailasimme Lassinkaaresta saunallisen perheasunnon, jonka 84,5 neliötä ovat tehokkaassa käytössä. Näissä neliöissä on kolme makuuhuonetta, joten asumaan mahtuu suurempikin perhe. Asumismukavuutta lisäävät tilava kylpyhuone, todellinen koti-spa sekä lasitettu parveke rauhalliselle sisäpihalle. 

Mielenkiintoiseksi tämän taloyhtiön tekee, että rakennus on todella kaari nimensä mukaisesti. Tässäkin asunnossa on monta vinoa seinää, rakennuksen pohjakuvassa se sijoittuu aika lailla kaaren keskelle. 
Stailauksessa inspiroiduimme pehmeistä, murretuista punertavan sävyistä, jotka ovat tänä syksynä erityisen trendikkäitä. Nämä sävyt käyvät hyvin yhteen tammisen sohvapöydän kanssa ja pehmentävät kylmän harmaan sohvan ilmettä. Pöytä on Ht-collectionin ja sohva Adean Band. Pehmeä, kodikas matto on Ikean uutuuksia, löydät sen täältä. Tekstiilit ovat Hm&Homen uudempaa ja vanhempaa mallistoa ja jalkavalaisin Ikean uudesta Ypperlig-kokoelmasta. Sohvan päällä katselee Teemu Järven sympaattinen kettu, juliste on ostettu uudesta Miadesignista. Suosittelen muuten vierailemaan kyseisessä sisustusliikkeessä Helsingin Fredalla entisen Peroban tiloissa. Aivan ihana valikoima piensisustustuotteita, tekstiilejä ja huonekalujakin ja aurinkoinen Annukka tiskin takana!Keittiö on olohuoneen yhteydessä ja ruokapöydälle jää paikka pienen niemekkeen viereen. Paras valinta tuohon kohtaan on ehdottomasti pyöreä pöytä, jonka ympärille mahtuu tarvittaessa useampikin tuoli. Pöytä on Ikeasta ja tuolit ovat Calligariksen Basilit. Ruokapöydän yllä roikkuva valaisin on ostettu Bauhausista ja siinä on kiva nahkainen yksityiskohta. Pöydän kattauksessa on Ikean juuttitabletit ja astioita Granitista ja H&M:ltä. Oletteko muuten huomanneet, että syksyn mallistossa uutta ovat nämä astiat; kauniita ja todella edullisia. 

Keittiön materiaalit ovat klassisen ajattomat. Ryhtiä tilaan antaa alakaappien ja tason tummanharmaa väri. Yläkaapit ovat mattavalkoiset ja kodinkoneet teräksiset. Nerokas tapa saada keittiöön lisää säilytystilaa on laittaa kaapit tai laatikot myös niemekkeen toiselle puolelle niinkuin tässä asunnossa on tehty. Siellä voi säilyttää esim. harvemmin käytettäviä astioita tai kattaustarvikkeita kuten servettejä ja kynttilöitä.
Makuuhuoneessa jatkuu sama pehmeä värimaailma. Sängynpääty on Ikean, samoin kätevä penkki. Penkki on kyllä käytännöllinen huonekalu makuuhuoneessa ja sellainen kannattaa sängyn päätyyn sijoittaa jos tila vain antaa myöden. Muuten päiväpeiton ja koristetyynyjen säilytys yöaikaan on hankalaa. Vuodevaatteet ovat Ikean tummanharmaat pellavat ja vohvelipeitto samaisesta paikasta. Tyynyjä on sekalainen seurakunta Ikeaa, Jyskiä ja Tine K:ta. Kivat led-valaisimet ovat Hayn Ikealle suunnitelmaa Ypperlig-sarjaa. Harmaat verhot ovat Hemtexistä ja yöpöydät Hayn Trayt.


Toisen makuuhuoneen sisustimme hieman vanhemmalle koululaiselle, värimaailmasta päätellen tytölle :) Pitkänukkainen matto on Elloksen Tanger ja se antaa pehmeän, lämpimän fiiliksen koko huoneeseen. Työpöytänä toimii Ikean pukkijalkapöytä ja -tuolina Jyskin Klarup, joka näyttää olevan juuri nyt hyvässä tarjouksessa. Ikean vaaleanharmaat pellavat toimivat hyvin pohjana petauksessa ja murretut Tine K:n tekstiilit käyvät värimaailmaan loistavasti. Hauska yksityiskohta on yövalo, jolle löytyi kätevä paikka putkista sängyn yläpuolelta. 


Kolmannen makuuhuoneen sisustimme työhuoneeksi ja tästä tulikin ehkä suosikkini koko asunnossa. Habitatin kompakti tamminen pöytä on huippu ikkunoiden eteen ja lukunurkkaus nojatuoleineen ja hyllyineen kutsuu rentoutumaan kirjan ääressä. Nojatuoli on myös ostettu Helsingin Habitatista ja hylly on Ikean Valje. Valaisimet ovat Bauhausista ja mustavalkoiset tekstiilit H&M Homen. Pöydän päällä on Teemu Järven toinen juliste, tässä vilistää suloinen orava.
Parveke on lasitettu ja sieltä on näkymät rauhalliselle sisäpihalle. Vaikka Lassilassa selvästi asutaan kaupungissa, on paikassa jotenkin seesteinen tunnelma eikä liikenteen melu kuulu yhtään ylös asuntoon. Parvekkeen sisustimme Vepsäläiseltä ostetuilla lepotuoleilla ja Ikean mainiolla pikkupöydällä. Tuo tarjotinpöytä on todella kätevä; edullinen, helppo ja nopea kasata (aina plussaa stailaajalle) ja vielä kaunis katsella. Pöytää saa kahdessa muussakin värissä ja löytyy täältä. Olemme käyttäneet tätä pöytää myös sisällä esim. olohuoneessa ja nojatuolin kaverina työhuoneissa. 
Lähemmin pääset tutustumaan asunnon pohjaan, materiaaleihin ja taloyhtiöön Vo Mattilan sivuilla. Nyt haluan toivottaa teille rauhallista viikonloppua ja pyhäinpäivää. Ajattelin kirjoitella alkuviikosta hieman tämän syksyn trendeistä, joten pysykäähän kuulolla!

1 kommentti:

  1. Lassilasta pääsee junalla myö lentokentälle, ei vain kaupunkiin.

    VastaaPoista