Suuri sohvaopas- esittelyssä Ht Collectionin sohvat

27.1.2017




Kuva Ht Collection


Kotimaisen Ht Collectionin mallistot tunnetaan huonekalujen kestosuosikkeina. Suomalaisiin on vedonnut tuotteiden ajaton, skandinaavinen muotoilu yhdistettynä laadukkaisiin materiaaleihin, huolelliseen työnlaatuun ja käytön mukavuuteen jo vuosikymmenten ajan. Perheyrityksen korkealaatuiset huonekalut valmistetaan Lahdessa ja Hollolassa käsityönä. 

Stailia on tehnyt yhteistyötä Ht:n kanssa nyt noin vuoden verran. Olemme hankkineet Hollolan tehtaalta sohvan jos toisenkin näiden kuukausien aikana, useimmiten hakeneet 2-3 kappaletta kerralla. Mitään negatiivista sanottavaa en näistä kalusteista keksi, sohvat ovat jämäkänoloisia ja laadukkaita. Laadukkaan sohvan tunnistaa mm. painosta, nämä ovat melkoisen raskaita kantaa.

Sohvan hankinnassa on laadukkuuden lisäksi tärkeää, että se sopii juuri omiin tarpeisiin. Jos hankit löhösohvaa elokuvahuoneeseen, tuskin suoraselkäinen jämäkkä sohva on valintasi. Lisäksi sohva kannattaa AINA käydä koeistumassa ja miksei makaamassakin. Se mikä sopii yhdelle, voi toisesta tuntua epämukavalta. Ja muista ottaa puolisosikin mukaan sohvakaupoille!

Olen valinnut suosikkimme Ht:n valikoimista. Loppujen lopuksi olemme käyttäneet vain muutamaa mallia. Suosikkimme ovat Donna ja Como. Hieman raskaamman oloista Elleä olemme käyttäneet myös joskus mutta emme enää viime aikoina.  Lisäksi mallistosta löytyy näppärä pienten tilojen Lite ja kaunis Lift, jotka miellyttävät silmää.


    Donna


Kuva Ht Collection

Donna on mielestäni malliston kaunotar. Se on sopusuhtainen, ajaton, suoralinjainen ja tyylikäs. Se sopii melkeinpä minkälaiseen sisustukseen tahansa. Donnaa olemmekin käyttäneet malleista eniten. Donnassa on puurunko ja kätevä, kokonaan irroitettava verhoilu. Istuin- ja selkätyynyt ovat höyhen- ja rouhetäytteiset. Jalkoja on saatavana puisina tai metallisina. Donnaa saa myös vuodesohvana.




Helsingin Parkin valtavassa olohuoneessa käytimme Donnaa kaksin kappalein. Mielestäni greige sohva oli todella kaunis, huomaa valkoiset metallijalat.





Lemminkäisen Loiston stailauksiin haimme kaksi luonnonvalkoista Donnaa, tässä kuvat kahdesta erilaisesta olohuoneesta.



 Pentikin ja Yit:n kanssa yhteistyössä toteutetussa stailauksessa käytimme harmaanruskeaa Donnaa. Tumma väri oli lämpöinen ja kävi erityisen hyvin Pentikin huonekalujen seuraksi.


  Como


Kuva Ht Collection

Como on modernin ajaton, skarppi mutta silti rento. Comoon on saatavana monia eri vaihtoehtoja, aina kulmamallista normisohvaan tai divaanimalliin. Sohvaan kuuluu vakiona metalliset kelkkajalat mutta saatavilla on myös muita vaihtoehtoja. Olen nähnyt Comon myös mustilla metallijaloilla ja tähän vaaleanharmaaseen yksilöön ne antoivat todella paljon ryhtiä ja näköä.

Comoa olemme käyttäneet muutamassa stailauksessamme ja tässä kuva Tampereen  Härmälänrannan stailauksesta, jonka toteutimme Skanskalle joulukuun alussa.




  Lift



Kuva Ht Collection


Lift on pienten tilojen näppärä sohva, 3-istuttavan mallin leveys on vain 204cm. Lisäksi kapeat käsinojat tekevät sohvasta vieläkin keveämmän oloisen. Muotoilu on varmaa, ajatonta ja skandinaavista. Tuotekuvan kangas näyttää ihanalta ja keväiseltä. Kuinka raikas olisikaan Lift meleeratulla siniharmaalla kankaalla!


  Nordic



Kuva Ht Collection


Nordic-sohvaperheeseen on saatavilla monenlaista sohvaa, rahia ja nojatuolia. Erityisen hyvältä tässä sarjassa näyttää minusta käsinojaton nojatuoli jollaista olemmekin käyttäneet Lemminkäisen Helsingin Loiston lukunurkkauksessa!




Kaikissa Ht:n sohvissa ja nojatuoleissa on irroitettavat ja puhdistettavat irtopäälliset. Tämä pidentää sohvan ikää vuosilla; laadukas runko kyllä kestää. Jotkut hankkivat kahdet päälliset jo valmiiksi, silloin sohvan ilmeen saa muutettua pienellä vaivalla. Kangasvaihtoehdot ovat nähtävissä netissä mutta suosittelen värin valitsemista huonekaluliikkeessä. Netti nimittäin vääristää värejä.

Sohvien lisäksi Ht Collection valmistaa sohvapöytiä ja nojatuoleja. Katso tuotteiden jälleenmyyjät Ht Collectionin verkkosivuilta. Onko Ht Collectionin kalusteet teille tuttuja?








2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Sekä Donnan Greige että luonnonvalkoinen näyttivät kuvissanne erittäin hyvältä. Yritin näitä katsoa HT:n sivuilta, mutta en ole varma tuloksista. Onko näille kankaille tarkempaa kangas/värikoodi tietoa? Vai mahdollisesti HT:n oman valikoiman ulkopuolisia värejä?

    VastaaPoista