Valokuvataidetta edullisesti

22.1.2016


Jos pidät valokuvataiteesta ja haluat sitä edullisesti kotisi seiniä koristamaan, ylivoimaisesti paras paikka sen hankkimiseen on museokaupat. Suosikkini museokaupoista ovat ruotsalaisia, koska ruotsalaiset vain osaavat tämänkin.
Fotografiska on mainio valokuvamuseo aivan Viking Linen terminaalin kupeessa, tarkemmin sanottuna Birka Linesin ja Vikingin terminaalien välissä Tukholman kantakaupungissa aivan veden äärellä. Se on kävelymatkan päässä Söderistä ja Slussenilta, Gamla Stanista sinne kävelee vain kymmenkunta minuuttia.
Paitsi että museolla on mahtavia valokuvanäyttelyitä ympäri vuoden, putiikista saa edullisesti julisteita, valokuvakirjoja ja pieniä kivoja sisustusjuttuja kotiin. Ja mikäli et ole suuntaamassa Tukholmaan niin voit nykyään tilata museokaupan tuotteita myös Suomeen, eivätkä hinnat todellakaan ole päätä huimaavia.
Alle keräsin suosikkejani Fotografiskan valikoimista, ensimmäisen kollaasin julisteet ovat taitavan Vee Speersin näyttelystä, lapsiaiheiset kuvat ovat suorastaan maagisia. Toiseen kollaasin kokosin suosikit muiden valokuvaajien julisteista.







'


Toinen museokauppasuosikki on Moderna Museet, ruotsalainen sekin. Juuri Modernan kaupasta saa hankittua legendaarisen Andy Warholin julisteita. Blogeissa ja sisustuslehdissä näitä julisteita on nähty kyllästymiseen asti ja nykyään Warholin julisteita saa tilata myös nettikaupasta, vielä pari vuotta sitten ainoastaan paikan päältä. Paikka on kyllä käymisen arvoinen, joten jos sinulla on hiukan enemmän aikaa Tukholmassa kun muutama tunti, suosittelen visiittiä Skeppsholmenille.






Tässä kuva Roversin upeasta julisteesta "in action" eli stailaajan tv-tasoa koristamassa. Olen nyt katsellut noita silmiä pari vuotta ja kyllästymistä ei ole havaittavissa. Miten on: iskeekö valokuvataide ja ovatko Tukholman museot sinulle tuttuja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti