Stailia loves Pentik loves Yit

5.1.2017Yhteistyössä Pentikin ja Yit:n kanssa
Pääsimme tekemään mieluisen projektin yhteistyössä Yit:n ja Pentikin kanssa rakenteilla olevaan uudiskohteeseen Vantaan Kivistöön. Yhteistyömme Yit:n kanssa on jatkunut jo 10 vuotta mutta Pentik on tällä saralla uusi tuttavuus. Pentik on paljon muutakin kuin hopeaporoja ja perinteisiä juttuja. Kun tutustuimme heidän valikoimiinsa tarkemmin, löysimme paljon aivan mahtavia uudenlaisia ja moderneja tuotteita. Ja aina on kiva suosia suomalaista!


Pentik on kansainvälinen sisustusmyymäläketju, joka haluaa tuoda tuulahduksen pohjoista kauneutta ja kodikkuutta ihmisen ympärille. Pentik on tänä vuonna jo 46-vuotias ja sen oma keramiikkatehdas sijaitsee edelleen Posiolla. Kun Pentikin tarina alkoi kelohonkaisesta keramiikkapajasta, perustettiin pajan yhteyteen heti myös myymälä kahviloineen. Nykyään tämä Posiolla sijaitseva Pentik-mäki on suosittu matkailukeskus.  Vuonna 1976 avattiin Pentikin ensimmäinen Helsingin myymälä rohkeasti suoraan Esplanadille. Myymälöitä on nykyään myös ulkomailla; Ruotsissa, Pietarissa Venäjällä sekä Prahassa Tsekeissä. Pentikin historia on todella kiinnostava ja lisää siitä voit lukea täältä

Mutta nyt kohteeseen, jonka sisustimme. Yit:n rakentama Vantaan Karneoli valmistuu vuoden alkupuolella keskeiselle paikalle Vantaan Kivistöön, aivan uuden juna-aseman viereen. Uusi kehärata palvelee asukkaita mainiosti, keskustaan ja vaikkapa lentokentälle pääsee todella nopeasti ja vaivattomasti, 10 minuutin välein. Lähettyville rakennetaan uusi kaupunkikeskus lukuisine palveluineen. Jo nyt lähellä on koulu, päiväkoti sekä ruokakauppa.

Karneolissa on erikokoisia asuntoja aina yksiöistä 3-4 huoneen perheasuntoihin. Kotien parvekkeet ovat lasitettuja ja autopaikat sijaitsevat autohallissa. Erikoisuutena on, että autohallin katolla sijaitsee korttelin yhteispiha sekä asukkaiden käytössä oleva pienviljelyalue. Modernia yhteisöllisyyttä parhaimmillaan!

Stailasimme Karneoliin kompaktin perheasunnon, 74,5 hyvinsuunniteltua neliötä. Näihin neliöihin todella mahtuu kolme makuuhuonetta, yhdistetty olohuone ja avokeittiö sekä tilavat pesutilat saunoineen.

Kuvitteellisessa perheessä on vanhempien lisäksi kaksi lasta, leikki-ikäinen tyttö ja poikavauva. Molemmat lapset saivat tässä kodissa omat huoneet. 

Keittiö on olohuoneen yhdellä seinällä ja sen välittömään läheisyyteen sijoitimme pyöreän ruokapöydän tuoleineen. pöytä on Ikeasta ja tuolit Jyskistä, olemme ennenkin käyttäneet tätä settiä stailauksissamme. Tässä huoneessa kaunein kaluste on kuitenkin Pentikin Morgan-kaappi, se tuo juuri oikeanlaista kodikkuutta tilaan. Kaappi on yhdistelmä tummanharmaata metallia ja puukehyksistä lasia, kovan ja pehmeän materiaalin täydellinen liitto! Kaappiin voi yhtä hyvin sijoittaa kauneimmat astiat mutta me teimme siitä kirjahyllyn. 
Vinkki! Jos haluat neutraalin värimaailman kirjahyllyysi, poista kirjoista irtokannet ja laita kirjat esille toisinpäin.

Kaapin päälle sopii täydellisesti Abby-valaisin sekä Desenion kauniit kehystetyt julisteet. Metallihevonen on ostettu kierrätyskeskuksesta. Kaapin säilytyslaatikot on hankittu Stockmannilta ja Hemtexistä. 


Ruokaryhmän päälle valaisimeksi valitsimme betonisen Pentikin valaisimen. Samoin kattaus on Pentikistä. Kauniissa Anu Pentikin suunnittelemassa Kallio-sarjassa on klassikon ainekset.

Sohva on Ht-Collectionin harmaanruskea Donna. Tekstiileinä sohvalla on Liina Harjun Pentikille suunnitteleman Usva-sarjan tyyny sekä Nova-torkkupeitto. Näihin yhdistimme H&M Homen tummansinisiä ja harmaita samettityynyjä. Tuohon Nova-peittoon ihastuin itse täysillä, se sopii värinsä puolesta todella monenlaisiin sisustuksiin ja on materiaaliltaan 100% villaa. Ihana! Sohvan vieressä kodikkuutta lisäävät Pentikin London-lyhdyt

Mattona on Ikean harmaa Ådum ja ripauksen trendikkyyttä tilaan tuo Eamesin Rar-keinutuoli. Sohvapöydän virkaa toimittaa Pentikin Kuura-tarjotinpöytä. Tässä on täydellinen stailauskaluste; pöytä taittuu kasaan, on kevyt ja helppo liikutella!


Vanhempien makuuhuone on sisustettu neutraalein värein. Vuodevaatteet ovat H&M Homesta ja rottinkinen kattovalaisin Ikeasta. Koska parisängyn viereen mahtui vain yksi yöpöytä, on toisella puolella yövalona Pentikin Aura-jalkavalaisin ja Kuura-pöydän päällä saman sarjan pöytävalaisin. Desenion juliste nojailee rennosti seinään.Vauvan huoneeseen kalusteiksi toimme pinnasängyn sekä Ikean pikkuisen Norsborg-sohvan. Sohvan kaunis Fauna-tyyny on Lasse Kovasen Pentikille suunnittelema, sarjan tyynyissä seikkailee myös pöllö ja karhu. Nämä tyynyt sopivat mihin huoneeseen vain! Pehmoeläimet ovat myös Pentikistä ja matto on hankittu Hemtexistä. Etna-jakkara toimii rahina.
Tytön huoneen sisustimme pehmeän harmaan ja roosan sävyin. Sängyn vuodevaatteet ovat H&M Homen valikoimista ja väreihin käy täydellisesti Pentikin Pastelli-tyyny. Pöytä ja valaisin ovat Ikeasta, työtuoli Jyskistä. Matto on Pentikin uutuus Akseli-mattoAsunnon pesutilat ovat tilavat. Materiaalit ovat laadukkaat ja ajattomat, värityksenä valkoista ja tummanharmaata. Kylpytuotteet ja pyyhkeet ovat Pentikistä.


Tällainen stailaus syntyi ensimmäisestä yhteistyöstämme Pentikin kanssa. Taitava Unrealerin tiimi kävi kuvaamassa paikan päällä myös kivan videon, jonka voit käydä katsomassa klikkaamalla tätä linkkiä: https://vimeo.com/192341322 . Mitäs piditte stailauksesta?  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti