Kotona odottaa meri

4.1.2017




Viime vuonna rakensimme stailauksia erityisen paljon Helsingin Jätkäsaareen, keskustan kupeeseen meren rannalle. Täällä esittelin yhden stailauksista ja tässä tulee niistä toinen. Tämä Lemminkäisen rakentama ja viime vuoden loppupuolella valmistunut Loisto on Saukonpaaden niemen parhaalla paikalla. Talon edessä avautuu merimaisema ja viereen on tulossa vehreä puisto.  

Tämä mainio 52,5-neliöinen kaksio on unelmakoti merta ja urbaania kaupunkikulttuuria arvostavalle ihmiselle. Pariskuntakin mahtuu näihin tiloihin mainiosti. Kaksiossa on kaikki kohdallaan: parvekkeelta ja ikkunoista avautuva merimaisema, tilavat huoneet ja säilytystilat sekä ylellinen saunaosasto. Niin, mainitsinko jo maiseman; sitä ei voi ylistää kylliksi! Olisin napannut siitä kuvan mutta valitettavasti sumuinen ja sateinen ilma ei suosinut tällä kertaa.











Toisin kun skandityylisessä naapuriasunnossa, täällä tyyli on klassisempi ja ehkä hieman naisellisempi. Koska keittiö on väritykseltään hieman kova mustine tasoineen, päätimme tuoda mustaa myös muualle sisustukseen. Olohuoneen musta pyöreä matto on ostettu Vm-Carpetilta ja keittiön matto Askosta.  
Olohuoneen jaoimme kahtia Adean kompaktilla Band- sohvalla. Näin saimme suureen huoneeseen ikäänkuin kaksi tilaa; ruokailutilan keittiön päähän ja sohvan tv-tasoineen oleskelua varten. Mikä parasta, kummastakin tilasta avautuu esteettömät näkymät merelle. Pitkät verhot on teetetty hieman ylellisestä, vihertävästä kankaasta ja sohvan tekstiilit on ostettu H&M homelta ja Stockmannilta.

Ehdottomasti lempikalusteeni tässä stailauksessa ovat kauniit, valkoiset Ton-tuolit. Nämä ajattoman klassiset ja tällä hetkellä erittäin muodikkaat tuolit on ostettu Formesta. Ikean Billsta-pöytä sopii niiden kanssa mainiosti.







Katoimme pöydän Ikean peruslautasilla ja Jyskin mustavalkoisilla kulhoilla. Kauniit, ruudulliset kangasservetit ovat Habitatin.  




Makuuhuone sijaitsee kulmassa ja on ylellisen tilava. Kahdella seinällä olevat ikkunat tuovat valoa ja parisängyn lisäksi huoneeseen mahtui vielä hyvin Ht-Collectionin pellavaverhoiltu nojatuoli. Petaus on sekoitus Ellosta ja Kodin Ykköstä, matto on Ikean Ådum. 




Messinki sopi tämän kodin tunnelmaan ja toimme sitä sisustukseen ripauksina pienesineissä. Taulu on tehty tapetinpalasesta ja Ikean Ribba-kehyksestä. 


Unelma-asunto meren rannalla Helsingin keskustan tuntumassa, ratikkaradan varrella. Asunto on muuttovalmis ja odottelee ostajaansa. Jos kiinnostuit, lisätietoja voit lukea täältä.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti