Habitare 2017

15.9.2017






Tämän vuoden Habitare oli minusta todella kiva ja inspiroiva. Vietin keskiviikkona messuilla kokonaisen päivän ja vieläkin olisin voinut jatkaa. Asia mikä jäi päällimmäisenä mieleen messuista on, että värit hehkuvat sisustuksessa toden teolla! Muodikkainta juuri nyt on maalata seiniin vahva väri ja mielellään vielä niin, että joka huoneessa se on eri. Terrakotta, sininen ja tummanvihreä olivat sävyistä näkyvimmät! Materiaaleista sametti oli näyttävämmin esillä. Samettia on nyt tyynyissä, raheissa ja sohvissa. Tietenkin luonnonmateriaalit myös; pellava ja villa. Viherkasvit ovat varmasti tulleet jäädäkseen ja niiden käyttö on runsasta. Huomasin myös, että perinteisiä leikkokukkia näkyi vähemmän. Nyt kimput ovat rentoja ja todella rönsyileviä. Kaikenlaiset luonnonheinät ym. ovat trendikkäimpiä.

Minulla oli tänä vuonna montakin lempiosastoa; lehtien osastoista Maija Rasilan suunnittelema Avotakka-koti oli ihana! Samoin Ulla Koskisen suunnittelema Asun-lehden osasto. Muita lemppareita oli Annon näyttävä osasto sekä Matrin osasto, joka valittiin viime vuonna parhaaksi.

Kuvasaalis jäi laihaksi, koska akku loppui kesken päivän eikä vara-akku tietenkään ollut mukana. Kröhöm, aloittelijabloggari täällä hei!





Avotakka-koti oli ensimmäisenä vastassa heti sisäänkäynnin jälkeen ja täytyy sanoa, että tuo kaunis murrettu punainen terrakotta-seinä sai sydämeni sykkimään hieman nopeammin! Miten onnistunut valinta yhdistettynä valkoiseen keittiöön, kauniiseen tasoon ja vaaleaan puuhun. Seinän sävy on muuten Tikkurilan N473 jos joku muukin ihastui. 

Avotakka juhlii tänä vuonna 50-vuotisjuhliaan ja jotenkin messuosasto oli kuin nenä päähän tähän tarkoitukseen. Marimekon tekstiilit vahvoine kuoseineen ja suuret viherkasvit toivat kodikkuutta ja sisustus oli muutenkin todella runsas. Hienoa työtä Pihkala-blogin Maijalta! 

 

Anno on tehnyt näyttävän paluun sisustusmarkkinoille ja tällä kertaa ihan omana merkkinään ja omalla nettikaupalla. Nettikauppa aukesi pari päivää sitten ja näyttääpä muuten hyvältä! Pressikuvat ja uusi ilme on kyllä todella onnistunut.

Annossa viehättää eniten juuri puuterinen värimaailma ja luonnonmateriaalien käyttö. Pellava, puuvilla ja villa ovat pääosissa. Tietysti kohtuullinen hintatasokin on plussaa, ajatellen juuri stailauksia ja miksei kodin sisustustakin. Susanna Venton Myrtillus-kokoelma on mielestäni malliston helmi. Käykääpä kurkkaamassa jos ette sitä ole vielä tehneet!










Siinä se hehkuva murrettu punainen taas on! Tämä kuva on Deko-lehden osastolta, joka oli yhdistelmä rottinkia, vahvoja värejä ja messinkiä. Tämä kuva jäi valitettavasti ainoaksi mutta tästä välittyy kyllä osaston hieman Afrikka-henkinen tunnelma. Kuten huomaatte, viherkasvit täälläkin suuressa roolissa.




#kimppakämppä on Tapio Anttilan, Hoiskon sekä Pluslivingin yhteinen messupiste ja yksi messujen parhaimmista. Mustan ja vaalean puun liitto on vaan niin kaunis ja Anttilan modernit valaisimet kruunasivat tilan. Perinteistä suomalaista modernilla otteella.



Abl-laatat on mukana pienellä osastolla yhdessä Glorian Kodin ja Cosy Publishingin kanssa. Heidän uuden trendiesitteensä innoittamana valokuvaaja ja taitelija Kreetta Järvenpää on luonut neljä eri tyylistä installaatiota lasikuutioiden sisälle. Kiinnostava ja kaunis tapa esitellä laattoja ja eri yhdistelmiä. Itse ihastuin tuohon kuvassa näkyvään italialaiseen marmorijäljitelmä laattaan niin etten saa sitä mielestäni:)  




Lapsille on tänä vuonna vaikka mitä ihanaa tarjolla. Tsekatkaapa ainakin Siluettiversta, jonka valikoimissa on leluja, kelloja, valaisimia, kalusteita ja vaikka mitä muutakin.  




Ikea on ensi kertaa mukana messuilla ja näyttävästi ovatkin. Osastolla on kokoa ja ennenkaikkea väriä. Itse odotan lokakuussa tavarataloihin tulevaa Ypperlig-mallistoa kuin kuuta nousevaa. Mallisto on suunniteltu yhteistyössä tanskalaisen Hayn kanssa, joka on yksi lempimerkeistäni. 

Japanilainen Muji pop up-liikkeineen on ollut ehkä yksi messujen odotetuimmista. Ehkä kohta ei enää tarvitse hakea Muji-tuotteita ulkomailta. Luin juuri että he haluavat perustaa myymälän myös Helsinkiin.

Muita käymisen arvoisia osastoja messuilla ovat mm. Grandesign, Asun-lehti, Hakola, Matri, Lokal ja upea Signals-osasto. Tutustu myös Sera Helsingin mattoihin. Näistä ei valitettavasti ole kuvia, koska kamera ei ollut enää siinä vaiheessa kierrosta käytössä;)

Ihanaa viikonloppua teille kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti