Talo, jossa on luonnetta

26.4.2017




Perinteikäs Käpylä on yksi Helsingin halutuimpia asuinalueita. Onhan se aivan kantakaupungin tuntumassa ja sieltä on erittäin hyvät kulkuyhteydet oikeastaan kaikkialle. Lisäksi julkinen liikenne toimii hyvin; raitiovaunut ja bussit kulkevat tiuhaan, keskustaan pääsee nopeasti ja vaivattomasti. 
Lisäksi Käpylä on elävä ja omaleimainen. Alue tunnetaan tunnelmallisesta Puu-Käpylästä, Olympiakylästä ja nyttemmin myös erilaisista yhteisöllisistä tapahtumista, joita asukkaat itse järjestävät. Täällä viihdytään sukupolvesta toiseen.

Lemminkäisen rakentama Käpylän Posteljooni rakennetaan vanhan Postin rakennuksen paikalle. Uudiskohteen rakennus Käpylään on harvinaista ja rakennus on suunniteltu sopimaan kaupunginosan persoonalliseen katukuvaan. Kaltevat katot luovat persoonallisia tiloja; rakennuksessa on mm. parvellisia yksiöitä ja vinokattoisia koteja, joissa on ullakkomaista tunnelmaa.

Kaksio, johon stailauksen teimme on 46,5 neliöinen kompakti paketti. Luksusta asuntoon tuo harvinaisen suuri parveke sekä tilavat kylpytilat. Täältä löytyy jopa pikkuinen sauna,joka on kaunis kun mikä. Täydellinen koti vaikkapa urbaanille pariskunnalle.







Olohuone ja keittiö ovat yhtä tilaa ja sinne sijoitimme kevyen ja pienen Kodin ykkösen sohvan. Villamatto on Vm-Carpetista ja sohvapöytänä toimiva sympaattinen Normann Copenhagenin Block-tarjoiluvaunu on ostettu Vepsäläiseltä. Pyöräjuliste on tilattu Deseniosta. Sohvan tekstiilit ovat H&M:n uudempaa ja vanhempaa mallistoa. 

Ruokailutila on ikkunoiden edessä ja ruokapöydäksi valikoitui taas kerran Ikean pyöreä pöytä. Haimme hieman persoonallisuutta ruokaryhmään ja niin kaksi Eamesin tuolia saivatkin kaveriksi mustan pinnatuolin. Yritimme metsästää vanhaa tuolia mutta tuloksetta. Tämä tuoli on Iskusta.







Keittiö on huoneen yhdellä seinällä ja tiililadottu laatta sopii täydellisesti asuntoon. Täällä oli muitakin hauskoja ja persoonallisia yksityiskohtia. Vanhanmalliset patterit vievät kyllä ulkonäöllisesti voiton tavallisista seinäpattereista. Jopa eteisen sähkötaulu on kivannäköinen. 





Makuuhuone on tilava ja siellä on seinällinen aina niin tarpeellista säilytystilaa. Vuodevaatteet ovat Habitatista ja koristetyynyt Mokosta. Yöpöydät ovat betonia ja ostettu aikoinaan Jyskistä.



Makuuhuoneen työpiste on kevyt ja se on toteutettu Ikean Lerberg-pukkijaloista ja Linnmon-levystä. Kiva Ranarp-valaisin on ollut jo pitkään suosikki. Musta pinnatuoli on ostettu Iskusta ja printti on aikoinaan hankittu Perobasta.




Tässä vielä lähikuva pattereista ja ikkunalaudoista. Nämä ovat kyllä harvinaista herkkua uudiskohteissa ja miten kivoja asetelmia niihin saakaan.






Tilava parveke on koko asunnon levyinen ja sinne sopivat mainiosti sekä ruokaryhmä että pari aurinkotuolia. Pöytä ja tuolit ovat Hobby Hallin viime vuoden mallistoa ja aurinkotuolit Ikeasta. 








Lasiseinäinen sauna ja kaunis kylpyhuone ovat ilo silmälle. Tässä talossa on panostettu korkealaatuisiin materiaaleihin käytännöllisyyttä unohtamatta. Kylpyhuone on niin tilava, että jopa pyykinviikkaus onnistuu kätevästi tasolla, tason alla on tilat sekä pesukoneelle että kuivausrummulle.




Voit tutustua tarkemmin Posteljooniin Lemminkäisen kohdesivulla. Sivuilla on myös hieno havainnolliskuva valmiista rakennusta, josta ei ilmeikkyyttä puutu. 

Meiltä pyydettiin rentoa ja persoonallista stailausta Käpylän henkeen. Miten onnistuimme mielestäsi siinä?

5 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä! Mistä ja mikä malli tuo yöpöydän lamppu on?

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköistä! Mistä ja mikä malli tuo yöpöydän lamppu on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Anteeksi kun vastaus on kestänyt... yölamput on ostettu Clasulta!

      Poista
  3. Voi apua miten ihana!!! Mä voisin muuttaa tonne koska tahansa, omakotitaloon tottunut mies ei tosin ihan helpolla lähtisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö? Oli ihan vanhan talon fiilis mutta nykyaikaisilla mukavuuksilla, tosi kiva kohde!

      Poista