Keväistä ja raikasta Helsingin Kruunuvuorenrannassa

15.3.2017
    Yhteistyössä Pentikin ja Yit:n kanssa

Pentik-yhteistyömme sai jatkoa ja stailasimme Helsingin Kruunuvuorenrantaan kolme keväistä stailausta Pentik-hengessä. Itse asiassa olemme tehneet nämä stailaukset jo reilu vuosi sitten tähän Yit:n rakentamaan Hitas-taloyhtiöön mutta nyt muokkasimme niitä reilusti ja asunnot heräsivät aivan uudella tavalla henkiin. 

Kruunuvuorenranta on uusi merellinen alue Helsingin Laajasalossa upean merimaiseman äärellä kalliomaisemissa. Kruunuvuorenranta on lähellä kaikkea; sekä Helsingin kantakaupunkia että Itäkeskusta. Tälle kokoajan kehittyvälle alueelle rakennetaan koti 11 000 ihmiselle.

Ensimmäiseksi esittelen teille tämän valoisan 87-neliöisen perhekodin. Asunto on tilava ja näihin neliöihin mahtuu mainiosti 2-lapsinen perhe.  


Ruokailutila on olohuoneen yhteydessä pitkänmallisen keittiön päässä. Teetimme ikkunaan laskosverhon Pentikin kevään uutuudesta, akvarellimaisesta Omenankukkakankaasta. Sopivasti pehmeyttä ilmeeseen antaa Ikean ruokapöydän alle laitettu pehmeä matto ja vehreä oliivipuu. Jos laitat maton ruokapöydän alle, on tärkeintä että matto on tarpeeksi suuri. Pöydän ja tuolien tulee mahtua kokonaisuudessaan maton päälle, silloin tuoleja on myös helppo liikutella. Tämän maton koko on 170*240cm ja se on juuri passeli tuolle noin 180cm pöydälle.


Novapakin Day-sohvan sijoitimme keskelle huonetta ja sitä vastapäätä Ikean matalat Toferyd-tasot antamaan tilaa tv:lle, tauluille ja asetelmille. Nojatuoli on Jyskistä ja matto Ikean Ådum, sama kuin ruokatilassa. Pentikin Kuura-pöydät toimivat liikuteltavina sohvapöytinä. Tämä pöytä on mainio kaluste; sitä saa kahdessa eri koossa, kolmessa eri värissä ja se on kevyt, kasaantaitettava sekä kaunis katsella! Kaksi eriväristä ja erikokoista Kuuraa tuovat mielenkiintoa olohuoneeseen. Lattiavalaisin on myös Pentikin, Milano-lampunjalkaan olemme yhdistäneet valkoisen varjostimen.

Sohvan Nappityyny on Hayn, muut tekstiilit Pentikistä. Vaaleanpunainen Loimi-peitto on ihanan keväinen ja pellavaiset Kallio-tyynyt tuovat väriä harmaalle sohvalle.

Tämä kuva kertoo paljon kohteen valoisuudesta. Ensin hankalalta tuntuvaan käytävään sijoitimme Ikean kapean tason ja sen alle Kodin Ykkösen meriheinärahit. Tason päälle voi sijoittaa tauluja tai vaihtuvia asetelmia, kollaasi perhekuvistakin sopisi tähän hienosti. Yhtä hyvin taso voisi olla lipasto, joka tarjoaisi jokaisen kaipaamaa säilytystilaa. Oletteko muuten huomanneet, että Ikeaan on nyt keväällä ilmestynyt monia edullisia ja tosi kivan näköisiä kasviprinttejä? Lastenhuoneista tuli suloiset. Täällä pehmein sävyin sisustetussa huoneessa asuu selvästi pieni tyttö. Sängyn tekstiilit ovat sekoitus Ikeaa, H&M homea, Stockmannin Casa-sarjaa ja Pentikiä. Ihastuin erityisesti tähän Pentikin kevyeen Puuteri-peittoon. Peitto on pellavasekoitetta ja sitä saa kahdessa kauniissa värissä. Täysvillaiset torkkupeitot tuntuvat liian raskailta kevääseen, tässä siis täydellinen kevyt versio. 

Koivuinen lastenkalusto on hankittu aikoinaan Kodin1-liikkeestä ja verhoiksi ripustimme laadukkaasta valkoisesta pellavasta teetetyt sivuverhot.

Kahvipöydässä istuva pehmopupu on Pentikin, samoin kuin suloiset kehystetyt kortit. Puiset eläinhahmot Tigeristä.


Toinen lastenhuoneista on sisustettu isommalle, kouluikäiselle lapselle. Tänne valitsimme tekstiileihin pehmeää vihreää, yhtä tämän kevään trendiväreistä. Matto on Ikean Ådum, jonka vihreä väri on juuri se oikea. Vuodevaatteet ovat Ikeasta ja tyynyt H&M Homen. Työpöytä on Ikean ja hauska musta jalkavalaisin Habitatin. Työtuoli on ostettu Vepsäläiseltä ja ruutukorit Jyskistä.
Vanhempien makuuhuoneen sisustimme vaalein sävyin. Vuodevaatteet ovat ajatonta vaaleanharmaata pellavaa ja sitä piristämään teetimme ison tyynyn Pentikin Omenankukasta, samasta kankaasta kun ruokailutilan verhon. Siro yöpöytä ja valaisin ovat Habitatin.
Pitkänmallisen keittiön päässä sijaitsee valoisa ruokailutila. Keittiössa on luotettu ajattomiin ja laadukkaisiin materiaaleihin. Valkoinen tiililadottu laatta näyttää raikkaalta. 

Purkit ja tiskiharja ovat Pentikiltä.

Mitäs pidit tästä keväisestä sisustuksesta? Vaaleanpunainen ja vihreä sopivat mainiosti yhteen ja ovat erityisen ajankohtaiset tehostevärit tänä keväänä. Pentikiltä löydät kaikkea kivaa kotisi sisustusta piristämään, pääsiäinenkin on jo kohta!

Edellisestä Pentik-hengessä sisustetusta asunnosta voit lukea täältä2 kommenttia:

  1. Ihana tuo valkoinen olohuoneen verho! Voisitko kertoa,mitä materiaalia se on (sekoite,pellava,polyesteri?) ja jopa kankaan nimen jos tiedossa:) Ihania raikkaita kuvia kaikkiaan.

    VastaaPoista
  2. Hei! Kiitos kovasti:) Verho on ommeltu Eurokankaan pellavasta, kankaan nimeä ei valitettavasti ole tiedossa.

    VastaaPoista