Stailaajan Ikea-suosikit

17.2.2016


Jotkut kiertävät tavaratalon kaukaa, eivätkä missään nimessä halua mitään ikealaista kotiinsa. Laatu on heidän mielestään huonoa ja kertakäyttökulttuuri inhottaa. Toiset taas rakastavat ja menevät tavarataloon inspiroitumaan valmiista mallihuoneistoista ja ostavat lähes kaiken kodin sisustukseen liittyvän edullisesti sieltä. Jokaisella tuntuu olevan jokin mielipide Ikeasta. 

Paljon parjatussa Ikeassa on mielestäni paljon hyvääkin. Myönnän, että joidenkin kalusteiden laatu on kehnoa. Itse en esimerkiksi haluaisi yhtään säilytyskalustetta Ikeasta, niin paljon inhosin vanhoja Malm-lipastojani; laatikoiden pohjat pettivät yksi kerrallaan. Mutta on Ikeassa hyvälaatuisiakin kalusteita, täytyy vaan katsoa tarpeeksi tarkasti. Lisäksi uutuuksia tulee varsin tiheästi, jolloin valikoima on aina edes osittain ajan hermolla. Viime vuosien Limited Edition- mallistot ovat olleet Ikean parasta antia, kirjoittelinkin toukokuussa kauppoihin tulevasta Viktigt-sarjasta täällä

Tekstiilit ovat mielestäni aina olleet Ikean heikoin lenkki. Kauniita tyynyjä ei valikoimissa ole juurikaan ollut, paitsi ihanat Sinnerligit mutta nekin ilmeisesti vain väliaikaisesti. Verhot ovat melkein poikkeuksetta huonosta materiaalista ommeltuja ja vuodevaatteet samoin, jotenkin halvan oloisia. Poikkeuksia toki on ja mattovalikoima on sen sijaan yllättänyt iloisesti monta kertaa.

Stailaajalle Ikea on elinehto eikä vähiten siksi, että melkein kaiken saa valmiina hyllystä. Me kun teemme töitä aina tiukalla aikataululla eikä ole aikaa odotella toimituksia. Kokonaan Ikealla sisustettua emme kuitenkaan tee koskaan. Haemme aina joitain kalusteita tai ainakin tekstiilejä muualta.  Keräsin teille suosikkejamme Ikean valikoimista alle:





Ikealta on tullut kaksi hyvännäköistä uutuussohvaa; Nockeby ja Norrsborg. Varsinkin jälkimmäinen on todella kiva, koivuiset jalat kruunaavat sohvan. Sitä olemmekin käyttäneet parissa viime kohteessa, esim. edellisen postauksen kolmiossa. Tv-tasoksi valitsisin varmasti useimmiten Samsätran mutta koska hinta ja varsinkin vaikea kasaus tuottavat päänvaivaa, päädymme useimmiten Byås-tasoon.




Ruokapöydistä olemme kautta aikain käyttäneet eniten Toresundia, melko hajuton ja mauton mutta sopii useimpiin sisustuksiin. Lisäksi siihen sopivat melkein minkälaiset tuolit tahansa. Jos taas pyöreätä pöytää Ikeasta haemme, on Docksta valintamme. Joissakin kohteissa olemme käyttäneet kuvan Mörbylångaa, se on suuri ja massiivinen puupöytä ja omiaan avariin ruokailutiloihin. Kuvan Möckelbytä emme ole käyttäneet, koska paino ja hankala liikuteltavuus. Kaunis se kuitenkin on. 







 Uusi Lisabo-sarja on todella kaunis. Vaalea puu näyttää freesiltä ja muodot ovat viehättäviä. Ostimmekin juuri Lisabo-sohvapöydät rakenteilla olevaan kohteeseen, esittelen teille myöhemmin lopputuloksen. Alemman kuvan työpöytä tulee varmasti myös näkymään stailauksissa.

Mitä sinä pidät Ikean tuotteista?



Kuvat lainattu Ikean sivuilta





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti